BAGAIMANA CARA MEMBUAT PENGELUARAN I-LESTARI - UPDATED

Sepertimana yang kita ketahui, kerajaan Malaysia telah membenarkan pencarum KWSP mengeluarkan sejumlah wang daripada simpanan akaun 2 mereka. Pengeluaran I-Lestari ini adalah salah satu langkah kerajaan Malaysia untuk membantu dan memastikan rakyat Malaysia mempunyai wang untuk dibelanjakan dan membeli barang keperluan mereka.Berikut adalah bagaimana cara membuat pengeluaran I-Lestari yang telah dikemaskini dengan langkah dan proses yang lengkap.

1. Buka laman web KWSP melaui pautan www.kwsp.gov.my pada pelayar telefon bimbit atau komputer/laptop anda.

2. Masukkan NAMA PENGGUNA dan KATA LALUAN untuk i-Akaun KWSP anda. Sekiranya tiada, ikuti cara ini untuk mendaftarkan i-Akaun KWSP anda.


3. Pada laman utama, klik "Withdrawal".4. Pilih pada "New Application"5. Pilih ada "Withdrawal Type".6. Pilih I-Lestari


7. Tutup notis pop up yang dan kemudian tekan "Next"8. Masukkan amaun yang anda ingin keluarkan. Jumlah minima adalah RM50 manakala jumlah maksimum adalah RM500.9. Pilih bank ada kemudian masukkan nombor akaun bank.10. Sekiranya anda ingin mengemaskini data anda, anda boleh melakukan kemasini sebelum laman pengesahan pengeluaran.

11. Tandakan pada bahagian persetujuan tekan "Request TAC".12. Masukkan TAC yang diantar melalui SMS kepada nombor telefon anda yang berdaftar dengan KWSP.13. Selesai. Anda juga boleh mencetak borang dan slip pengesahan permohonan sebagai simpanan peribadi anda.Sila share post ini sekiranya bermanfaat kepada anda.

[SUMBER: FACEBOOK]

Post a Comment

0 Comments